sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Valoa kansalle!

En taida olla ainoa, jolla on vaikeuksia päästä joulunodotus fiiliksiin... Aiemmin on ollut marraskuun alussa jo havaittavissa pientä kilpavarustelua jouluvalojen kanssa. Tänä vuonna valoja ei vieläkään kovin paljoa näy. Itse olen ollut aiempina vuosina täpinöissäni ensimmäisten joukossa keikkumassa tikkailla sotkeentuneena kymmeniin metreihin sähköpiuhaa ja valoja. Tänä vuonna olen ehkä hetkellisesti pohtinut asiaa, mutta en ole saanut aikaan yhtäkään valonpilkahdusta.
Jouluvalot ovat tärkeitä vain yhdestä syystä...juuri sen valon takia. Ulkona on pimeää ja synkkää, kansa tarvitsee kaiken mahdollisen valon! Nyt siis nouskaamme tikapuille yhtenä rintamana ja valaistaan joulun odotus...tai ainakin sitten ensi viikolla...tai no sitten kun joku jaksaa... 

Hauskan joulukoristeen ja valon saat kotiin asettamalla led valokimpun siivilään ja kasan joulupalloja päälle... Illalla on kiva fiilistellä jouluisen tunnelmavalaistuksen äärellä. 

Tänään haluan kiittää kaikkia teitä jotka olette sanoneet kauniita sanoja puotini uudesta yläkerrasta - siinä oli iso homma, mutta jokainen "Ihanaa" kiljahdus yläkerrasta tekee vaivasta sen arvoisen ;)

Valokasta päivää Sinulle!

perjantai 23. marraskuuta 2012

PIIAMARILLAN koruja löydät nyt myös kahvila Villipuutarhasta Helsingin Kalliossa...

Kahvilassa on myynnissä myös Odd Mollyn vaatteita ja aivan ihania herkkuja!

 




keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Joulumyyntiin pukkaa...

Joulumyynti on jo alkanut, mutta tonttukynttilät eivät ole vielä valmiina. Heti kun vaan tulee sellainen rako, niin kynttilätehdas (eli meidän keittiö) pärähtää käyntiin... Nalletyynyt ovat myös toistaiseksi loppu... Kaikkea muuta mukavaa löytyy Piiamarilla puodista nyt jo. Tänään lisäsin hyllyyn tontun marmeladit ja piparkakkutoffeet..SLURPS.

Puodilla asuu nyt yläkerrassakin tonttu. Hän on hieman ujo joten tonttua on hieman vaikea nähdä mutta koti on kokoajan nähtävillä jos lasten kanssa haluat tulla kurkkimaan. Tonttu on laittanut yläkertaan lasipurkin, johon hän kerää lasten tutteja. Jos sinulla on lapsi jonka olisi hyvä jo luopua tutista - tutit voi tuoda purkkiin tonttuvauvoille. 

TÄRKEÄÄ!
Keräämme tällä viikolla ja ensi viikolla Lohja HOPElle uusia leluja vähävaraisten perheiden lasten joulupaketteihin. Auttakaa meitä auttamaan ja tuo meille paketoitavaksi minkä ikäiselle lapselle tahansa tarkoitettu uusi lelu. Leluja voi toimittaa Piiamarillan puotiin tai kylpylähotelli Päiväkummun vastaanottoon Karjalohjalle, Keskustie 121. Toivottavasti voimme viedä lahjoja oikein suuren lastin!

P.s Vielä on muutama paikka vapaana Kädentaito viikonloppuun kylpylälle... Piiamarilla vetää kaikki lauantain ohjelmat ja askartelukauppa sinisiipi sunnuntain skräppäyksen! Katso mainos ja ilmottaudu www.paivakumpu.fi sivuilla 

Helmiä ja Huopaa Kädentaito -viikonloppuun


Tänään haluan kiittää Autoimportin huoltopäällikköä Voittoa joka vastasi jokaiseen typeräänkin kysymykseen rauhallisesti ja hermoilematta sekä laittoi kaiken viimeisenpäälle kuntoon!

tiistai 20. marraskuuta 2012

Mikä ihmeen joulunalusaika?

Rakastan joulua. Kaikkea siihen liittyvä - paitsi siivoamista... Siivoamisen voi jättää minimiin, laatikot saa kaupasta ja shoppailu on kivaa. Joulu on jees! Ainoa vaikea osuus on virittäytyä tunnelmaan. Lapsena joulua alkoi odottaa suunnilleen kesäkuussa. Nyt jotenkin odottaa että olisi lunta. Hassulta tuntuu edes ajatella jouluvaloja tai koristeita jos ulkona sataa kaatamalla vettä. 
Siispä järeämmät aseet kayttöön. Tuoksut vaikuttavat mieleen, vannovat ainakin aromaterapeutit. Kokeiluun siis uusi taktiikka-lemutan itseni joulumielelle.
Teini alkoi leipoa pipareita ja minä tein parit tuoksupiparit...
Piparit tehdään ilmakuivuvasta savesta ja niihin tiputetaan tuoksuöljyjä. Kaneli ja appelsiini öljyt on loistavia. Kaupasta löytyi myös glögituoksu... 
TEHOSI! Päässä vipelsi jos jonkilaisia jouluisia aatoksia...  Yks huonompi puoli kyllä vaan. Illalla oli vatsa kipeä koska tietenkin niitä pipareita piti ahtaa ahmien (siis ei savisia vaan oikeita... ) ja aamulla savisten voimakkaimmat lemut olivat kadonneet... Pitäsköhän laittaa yksi lemutin autoon? Jos aina ajellessa olisi joulufiilis?

Siis tuoksupiparit - helppoa kuin heinän teko...

Tarvitset

ilmakuivuvaa punasavea (askartelukaupoista/tiimarista)
kaulimen
piparimuotin
hammastikun
narua
tuoksuöljyä ( 100% öljyt kestää paljon kauemmin)

Kauli savesta noin puoli senttiä paksu levy. Ota piparimuotilla palat irti. Tee hammastikulla reikä. Anna kuivua saven ohjeen mukaan. Laita ripustuslanka ja tiputtele keskelle öljyä. 

Kaikki ylijääneet savipiparit voit käyttää kuusenkoristeina, pakettikortteina ja naapurin lahjomiseen :) Kätevää...

Tänään haluan kiittää teini-ikäistäni joka tajusi muistuttaa kolme kertaa apteekkiin menosta - olisin muuten unohtanut...
Mahtavaa tätä päivää ja jouluun voi virittäytyä muuten myöhemminkin jos haluaa :)


maanantai 19. marraskuuta 2012

Pimeenä kristalleihin...

Rakastan kristalleja... Olin varmasti edellisessä elämässä harakka. Nyt kun ulkona on pimeää ja sateista kaipaan erityisesti ikkunoihin jotain kaunista katseltavaa. Nämä siipi koristeet ovat helppoja ja nopeita tehdä. Auringon pilkahtaessa kristallien läpi tulevat valonsäteet muuttavat kodin värikkääksi prismataivaaksi :)

Enkelin siivet sydänkristallilla

Tarvitset:
rautalankaa
valmiit siivet
valkoisia lasihelmiä
kristallisydän
kynä

Koriste on helpointa rakentaa alhaalta ylöspäin. Pujota rautalanka kristallisydämen ripustusreiän läpi. Käännä rautalangan pää sormiesi välissä kierteelle. Pujota lasihelmet rautalankaan sydämen yläpuolelle. Työnnä rautalanka siipien keskiosasta läpi ja pujota ne helmien yläpuolelle. Kierrä siipien yläpuolella jatkuva rautalanka lähes kokonaan kynän ympärille. Vedä kynä ulos rautalankakiepistä. Kierrä lopuksi rautalangan pää sormiesi välissä kierteelle. 

Tänään haluan kiittää miestäni joka pakotti minut karsimaan muutaman säkillisen vaatteita kierrätykseen. 

Toivon teille jokaiselle ihanaa tiistai päivää! Päätetään että tästä päivästä jää hyviä muistoja. Muistetaan joka päivä, että aina voi hymyillä! Hymyllä usein pelastaa oman päivänsä ja joskus muidenkin. Jos tuntuu ettei ole syytä hymyyn, niin mieti ihan tarkkaan, ainakin yksi syy löytyy aina: meillä on puhdasta vettä, ruokaa, koti, perhe ja ystäviä.  


sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Villakurssi ja synttärit

Aamulla heräsin vuotta vanhempana.
Ystävä soitti ja kysyi haluaisinko olla vielä parikymppinen. Ajatuskin kauhistutti. Kaikki tämä olisi vielä edessä!Nyt kun lapset alkaa olla isompia arki pikkuhiljaa helpottaa ja saadaan olla miehen kanssa välillä ihan kahdestaankin kun lapset luuraa kavereilla ja harrastuksissa. Jos olisin kaksikymppinen niin oma yritys ja puoti olisivat kaukaisia haaveita ja HIRRRRRVEÄ työskentely ja taistelu olisi vasta alkamassa. EI KIITOS! Minä haluan olla juuri tässä ja nyt ja tämän ikäinen. Kuten rakkaani asian eilen illalla muotoili; musta on kiva kun vanhenet koska vanhat naiset on rauhallisempia :) (niinhän se luulee...)                  

 Ystävältä saatu taulu muistuttaa ikääntymisestä jos itse unohdan (mirror mirror on the wall... What the heck happened?

Eilen oli synttäripäivä joten kirjoittelu jäi väliin. Aamulla kävin pitämässä huovutuskurssin Virkkalan Martoille ja kivaa oli! Aluksi opeteltiin huovutuksen alkeet mutta kohta jo oppilaat olivat täydessä touhussa. Mukavassa porukassa on aina hauska opettaa :)


Tässä osa kurssilaisten taideteoksista...












ILLALLA VIELÄ JUHLITTIIN!!!! Tänään haluan erityisesti kiittää MINNAA joka teki upeat herkut ja  vierailevia tähtiä Violaa ja Jirinaa  :)

Empäs muista koska olisin nauranut tunnin vedet silmissä... 

NAM!

perjantai 16. marraskuuta 2012

Pessi ja Illusia

Äiti antoi minulle tänään synttärilahjaksi rakkaan taulun. Olen katsellut taulua mummilassa niin kauan, kuin muistan. Ajattelin aina että siinä on Pessi(misti) ja Illusia. Tänään jos koskaan myös tarvitsin taulua. Ihmiset ovat joskus ilkeitä - tahtomattaankin. Kun itsellä on paha olla ja elämänasenne on pessimistinen voi aiheuttaa tietämättään paljon pahaa. Pessit piikittävät muita ja yrittävät kylvää pahaa oloaan muihinkin. Tänään se onnistui. Tuntui kuin joku olisi asettanut pääni päälle mustan pilven joka painoi minua alas. Kun näin taulun muistin kuka olen. En minä ole Pessi. Haluan olla Illusia ja valitsen sen osan joka aamu. On helppoa olla kiukkuinen ja sanoa ihmisistä pahaa. Vaikeaa on löytää jokaisesta asiasta ja ihmisestä jotain hyvää. Niin kauan kun kukaan ei satuta toisia, heidän tulisi saada olla vapaasti sitä mitä haluavat. Olkoonkin se jonkun mielestä outoa tai ärsyttävää. Annetaan siis Pessien olla Pessejä. Pessiä ei kuitenkaan tarvitse sietää lähellään. Aina voi valita kenen kanssa elämänsä elää. 
Tänään haluan kiittää ystävää joka halasi minua kun pahan mielen kyyneleet tirahtivat. 

Piiamarillan tuhannen ja yhdenyön joulupuoti on viime yönä arkkitehtuurisesti suunniteltu. Yksikään osa ei vinksota eikä sattumille ja virheille ollut sijaa... EIPÄ!

Karjalohjalla, Kahvila Wanha Emäntä on pukeutunut Joulukartanoksi. Sieltä löydät upean piparkakkukylän ja oikean Wanhanajan tunnelman! Kahvilasta voit koukata suoraan Piiamarilla myymälään, joka oli ennen kahvilarakennuksen vilja-aitta...

torstai 15. marraskuuta 2012

Mitenniin tonttuja ei ole olemassa? 

Nämä tontut valmistuivat juuri ja lähtevät puotiin asumaan....

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Pieniä ihmeitä :)


Aamuinen ihme oli se, että pojan luistimelle löytyi varastosta pari. Ja vielä ihan heti. 

Ihmeellistä on myös se kuinka heti herättyäni sain paljon haleja. Yleensä vain ampaisen ylös komentelemaan lapsia aamupalalle ja pukemaan.

Suurin ihme kaikista kuitenkin oli se, että sain eilen illalla ystävältäni viestin. Hänen masussaan asuva vauveli onkin ihan kunnossa vaikka muuta pelättiin.







Aamuisin pitäisi pysähtyä edes muutamaksi minuutiksi muistamaan pari asiaa; 

*Elämä on täynnä pieniä ihmeitä, yleensä niitä ei vain huomaa
*Kun menee ihan päin seinää niin on kai sekin pieni ihme että tässähän sitä vaan ollaan
*Jos vaan voin niin hymyilen, sillä usein pelastaa oman päivänsä - joskus muidenkin
*Ja tärkein kaikista: OLET IHANA JUURI SELLAISENA KUIN OLET!

Ihanaa päivää teille ihan jokaiselle. Tehdään yhteispäätös; Tänään on hyvä päivä.

Ei menny ihan putkeen

Nauroin aamulla vedet silmissä...taas. Ajattelin siirtää mainoskyltin ihan itse paikoilleen. Ajatuksena hieno, mutta todellisuus iski märällä rätillä - tai tässä tapauksessa märillä lehdillä. Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että mainoksena toimii suurehko vanha ikkuna. Mainoksen paikkana on suuren koivun oksa. Eli ikkuna oksalle HOP! 
Eipä mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Ensinnäkin ikkuna oli painava ja minä heikkolahjainen vahvuuden aloilla. Toisekseen maa oli täynnä märkiä lehtiä. Tarvinneeko edes kertoa miten siinä kävi???? Sanotaanko näin, että ikkuna ei ole koivun oksalla. Nauratti niin paljon että pissi melkein lirahti pöksyyn...

Tein viime kesänä Hyvänmielen taulun

Nyt kun alkaa olla pimeää ja kylmää kaikki hyvän mielen lisääjät ovat tervetulleita :)

Tarvitset
tilkkuja
kangastussin
harkkosakset
akryylitimantteja
liimaa (erikeeper)
taulupohjan

Leikkaa tilkuista pieniä paloja. Liimaa tilkut taulupohjaan niin, että ne menevät hieman päällekkäin ja reunojen yli. Mieti mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja mitä toivot elämältä. Kirjoita kangastussilla asioita tauluun. Koristele taulu lopuksi liimaamalla siihen akryylitimantteja. Anna työn kuivua ennen ripustamista.

Tänään haluan kiittää ihania asiakkaita joiden kanssa naureskeltiin arjen sattumuksille!

tiistai 13. marraskuuta 2012

Ihana aurinko päivä!

Istuin työpöydän ääressä ja katselin, kun keijut tanssivat seinillä... tai ainakin siltä se näytti, kun aurinko sinkautteli kristallien läpi prismoja ympäri puotia.
Illalla oli yksi hauskimmista huovutuskursseista joita olen pitänyt... Lapset olivat innoissaan ja aikuiset touhottivat mukana. Kuvassa oleva poika oli erityisen innokas ja teki hurjan kettunaamarin :)

Kurssilla huovutettiin hienoja enkeleitä, tonttuja, perhosia sydämiä ja tämä touhukas osallistuja huovutti kuulemma myös ilmanvaihtokoneen. Valmis työ hävisi kuitenkin pojan kenkään ennenkuin ehdin kuvata sen...

Tajusin että ensi lauantaina on mun synttärijuhlat enkä ole ajatellut järjestelyjä vielä yhtään. KÄÄK! Ja kiirettä pukkaa.
 Onneksi on ihania ystäviä joille kehtasin soittaa ja pyytää lahjaksi jotain tarjottavaa niin voin luistaa itse leipomisesta - ei ole niitä minun bravuurejani. 

Tälläinen ihana pinkki villapilvi oli kurssipaikan sohvalla...hetkisen olisi tehnyt mieli sillä pilvellä pötkötellä ja miettiä tätä ihanaista elämää. Ei se läheskään aina ole ollut ihanaista, mutta asiat tuppaavat muuttua hyviksi. Usko minua, minä tiedän :)


Tänään haluan kiittää kaikkia ystäviäni, että he ovat olemassa. Jotkut jo yli 30 vuotta! Välillä on voinut mennä useitakin vuosia ettei olla oltu yhteyksissä ja kuitenkin kaikki jatkuu taas kuten ennenkin kun nähdään. Se on arvokasta, sellainen ystävyys.

maanantai 12. marraskuuta 2012

Syksyllä kaipaan kynttilöitä. Enkä ole ilmeisesti ainoa :) Halusin koristella kynttilöitä hieman näyttävämmiksi ja yritin tehdä koristeita askartelukaupasta ostetulla kynttilävärillä. Lopputulos...no...KAUHEA. Aivonystyrät kuumenivat ja yöllä heräsin nerona; KYNTTILÄKORU.

Tarvitset


kaksi korupiikkiä joissa lenkki päässä (50-60mm)
riipus
lasihelmiä (älä käytä puuhelmiä!)
kristalleja
pyörönokkaiset pihdit

Avaa korupiikin lenkkiä ja pujota riipus siihen. Sulje lenkki. Pujota piikkiin kristalli- ja lasihelmiä. Jätä piikin päähän 1cm kääntövara. Käännä piikin pää lenkiksi. Avaa toisen korupiikin lenkkiä ja pujota koriste siihen. Työnnä korupiikki kynttilän sisään.


Alkuja

Elämässäni on ollut monia alkuja ja tämä blogi on taas yksi! Mama on päässyt jyvälle internetin ihmeellisestä maailmasta. Yksi suurista aiemmista aloituksista oli oma puoti. Aloitin yrittämisen pienestä. Äiti osti minulle helmiä ja korutarvikkeita, myyntituloilla ostin lisää. Töitä piti ja pitää tehdä hirmuinen määrä mutta päämäärä lähestyy hitaasti, mutta varmasti. Baby steps.
Erokin tuli tässä välissä, kolmen lapsen yksinhuoltajana ja aloittelevana yrittäjänä yöunet jäi vähiin ja aloin tosissani pohtia onko unelman jahtaaminen hullun hommaa. Onhan se, mutta IHANAA! 
Uusi alku oli uusi rakkaus, uuden kirjan julkaisu ja uusimpana puodin yläkerran avaaminen. Puodin yläkerran nurkkaan rakensin tontuille kodin ja siellä me nyt sulassa sovussa tonttuillaan :)

Aloitan blogin näin hieman tylsästi faktalla mutta ideana olisi laittaa erilaisia tuunaus ja askarteluideoita sekä tietenkin kertoilla kaikista höpöjutuista joita Piiamarillan elämään kuuluu...
 



Piiamarilla puoti sijaitsee Karjalohjalla, Kylpylähotelli Päiväkummun alueella.

Aukioloajat 
ti-pe 12-16.30
la 12-15

Keskustie 121, Karjalohja